Snelle tomatensoep met witte bonen

  • 6 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 g tomaten, in stukjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 pot witte bonen (400 g), uitgelekt
  • klein handje selderijblad, fijngesneden

Bereiden

Verwarm de olie in een grote pan en bak de knoflook, ui en tomaten ca. 5 minuten tot de ui glazig is.

Giet de bouillon erbij en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.

Pureer de tomatensoep met een staafmixer en giet indien gewenst door een zeef.

Voeg de bonen en selderij toe en verwarm de soep door en door.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Snelle tomatensoep met witte bonen' is afkomstig uit het kookboek...

Tomaat

Thea Spierings

Dit oogstrelende boekje geeft je 40 nieuwe en inspirerende ideeën om tomaten te gebruiken. Geniet het hele jaar van tomaten, van zomerse salades tot hartverwarmende... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Tomatensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!