Tomatensoep met balletjes

  • 6 personen
  • 60 min
  • waardering 7,4
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • 2 grote wortels, in kleine stukjes
  • 1 kg tomaten, in kleine stukjes
  • 2 grote aardappelen, in kleine stukjes
  • 2 witte preistengels, in kleine stukjes
  • kruidenbuiltje
  • 400 g tomatenblokjes
  • 3 kippenbouillonblokjes, verkruimeld
  • 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie
  • 250 g gekruid gehakt

Bereiden

Doe de uien en de knoflook samen met een scheutje olijfolie in een niet-geperforeerde pan van 5,7 liter. Stoom 3 minuten op 120 °C of 9 minuten op 100 °C.

Voeg de wortels, tomaten, aardappelen en prei samen met het kruidenbuiltje, de tomatenblokjes en de verkruimelde bouillonblokjes bij de ui en stoom 12 minuten op 120 °C of 35 minuten op 100 °C.

Roer de peterselie door het gehakt en rol er kleine balletjes van. Leg ze in een geperforeerde pan van 1,5 liter.

Neem de soep uit de stoomoven en stoom de balletjes 2 minuten op 90 °C.

Verwijder het kruidenbuiltje en voeg warm water naar wens toe aan de soep. Mix fijn.

Doe de balletjes bij de tomatensoep, roer alles door elkaar en stoom 2 minuten op 120 °C of 6 minuten op 100 °C.

Extra benodigd

Stoomoven

Kookboek

Het recept 'Tomatensoep met balletjes' is afkomstig uit het kookboek...

Stoomkoken voor iedereen

Karin Verhelst

'Stoomkoken voor iedereen' is een handig en praktisch boek waarin een grote variëteit aan gerechten wordt gepresenteerd: recepten voor elke dag, voor feestjes... lees verder

© The House of Books

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Tomatensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • inekeIs dit kookboek ook voor een elektrische stoompan geschikt?

    reageren