Uiensoep

  • 6 personen
  • 75 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 750 g uien, in dunne ringen
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 eetlepels bloem
  • 150 ml witte wijn
  • 1 glas vermout
  • 1½ liter gevogeltebouillon
  • 100 g gruyère, gemalen

Bereiden

Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem. Stoof hierin de ui op laag vuur met een deksel op de pan ca. 30 minuten.

Voeg dan de tomatenpuree, wat zout, de suiker en de knoflook toe. Bak alles nog 15 minuten.

Roer de bloem erdoor en bak deze 2 minuten mee.

Blus met de witte wijn en de vermout, blijf roeren zodat er geen klonten ontstaan en voeg dan de bouillon toe. Kook langzaam nog eens 15 minuten.

Breng de uiensoep op smaak met peper en zout, serveer met de gemalen gruyère. Lekker met geroosterd knoflookbrood.

Kookboek

Het recept 'Uiensoep' is afkomstig uit het kookboek...

Soep!

Edmée Trumpis & Jessica Verbruggen

Met de verrassende recepten in dit kookboek kan iedereen die gezond en gevarieerd wil eten zelf aan de slag. Een ijskoude gazpacho, een stevige minestrone of gewoon... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Uiensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • harrieDit heb ik vroeger al eens gemaakt het was echt heerlijk.

    reageren

  • H.Gisteren deze soep gemaakt en ze is heerlijk! Voor herhaling vatbaar!

    reageren