Appels met speculaas en geitenkaas uit de oven

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,9
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 zoete appels
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel suiker
  • 6 speculaasjes
  • 100 g magere geitenkaas
  • kaneelpoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Was de appels en schil ze. Verwijder het klokhuis met een appelboor. Wrijf de appels in met het citroensap.

Breng 750 ml water en de suiker in een pan op een matig vuur aan de kook. Dompel de appels kort onder.

Verkruimel de speculaas en meng met de geitenkaas.

Vul de appels met de geitenkaas en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi met wat kaneelpoeder.

Zet 30 minuten in de oven. Serveer warm.

Kookboek

Het recept 'Appels met speculaas en geitenkaas uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

Kilootje minder

diverse auteurs

Je gewicht controleren is makkelijker gezegd dan gedaan. Ergens weet je wel wat je moet doen: evenwichtiger eten, meer bewegen, je calorie-inname controleren... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Appel toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!