Gekruide appels met pistache uit de oven

  • 5 personen
  • 45 min
  • waardering 7,6
  • Nagerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 5 grote appels
  • 25 g boter + extra om in te vetten
  • 200 g pistachenoten
  • 2 eetlepels rozijnen, geweld in warm water
  • 1 eetlepel lichtbruine suiker
  • ½ koffielepel kaneelpoeder
  • 50 g walnoten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Haal een kapje van de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor of een scherp mes. Hol een beetje uit.

Zet de appels in een licht beboterde ovenschaal.

Hak de pistachenoten grof en meng ze met de rozijnen, de suiker, het kaneelpoeder en de zachte boter. Vul elke appel hiermee.

Zet de schaal met appels op een bakplaat waarin 1 cm water staat. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet 30 minuten in de oven en verwijder het aluminiumfolie na 20 minuten. De appels moeten helemaal zacht zijn.

Haal de appels voorzichtig uit de schaal en werk af met gehakte walnoten.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Gekruide appels met pistache uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

Mijn Arabische wereldkeuken

Fatima Marzouki

In dit boek neemt Fatima Marzouki je mee achter de schermen en verklapt ze je de geheimen van de Arabische keuken. Ze geeft je de recepten van traditionele... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Appel toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!