Bananen met kokos-roomrijst

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7
  • Nagerecht
  • Indonesisch
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 470 kcal

Ingrediënten

  • 100 g dessertrijst
  • 500 ml melk
  • ¼ blok santen
  • 40 g suiker
  • 4 kleine bananen
  • limoen- of citroensap
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 25 g lichtbruine basterdsuiker
  • 50 g boter
  • 1 borrelglas bruine rum
  • vanille-ijs

Bereiden

Verwarm de oven voor op 225 °C.

Kook de rijst met de santen in de melk gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de suiker erdoor en schep de rijst in een ingevette ovenschaal.

Snijd de gepelde bananen in grote schuine plakken en bedruppel ze met limoensap. Leg ze op de rijst. Strooi de amandelen en de basterdsuiker erover en leg er kleine klontjes boter op. Bak de bananen in ca. 10 minuten in de oven lichtbruin.

Neem de schaal uit de oven. Schenk de rum in een soeplepel, verwarm dit boven een gas- of kaarsvlam (zet de afzuigkap uit!) en steek de drank aan. Schenk dit over de bananen. Serveer direct.

Bron

Het recept 'Bananen met kokos-roomrijst' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: ch_ch | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Banaan toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!