Gebakken banaan (pisang goreng)

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,4
  • Nagerecht
  • Indonesisch
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 5 rijpe bakbananen
  • 5 eetlepels geraspte kokos
  • 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • olie, om te bakken

Bereiden

Schil de bananen. Snijd ze in schuine richting in drieën.

Voor het beslag: meng in een kom de kokos, het zelfrijzend bakmeel, de eieren en ½ theelepel zout door elkaar. Voeg al roerend 4 eetlepels water druppelsgewijs toe (zoals olie bij het maken van mayonaise). Doe dan de gesneden bananen erbij en meng tot het beslag wat aan de bananen blijft plakken.

Verhit ruim olie in een pan en bak de pisang goreng goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Kookboek

Het recept 'Gebakken banaan (pisang goreng)' is afkomstig uit het kookboek...

Bartje Boemboe

Bart Eijken & Jojo Keller

Boemboe's zijn het geheim van de Indonesische keuken. Ze geven elk gerecht een bijzonder, eigen karakter. In de winkel van Bartje Boemboe... lees verder

© Aerial Media Company

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Banaan toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • MeikeNou, bij mij was het niet lekker. Ik denk dat ik de verkeerde bananen heb gebruikt.

    reageren