Smoothie ijslolly's

  • 4 stuks
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Hapje
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • een paar handjes fruit naar keuze (bijv. bosvruchten, mango, passievrucht of pitaja)
  • 800 g yoghurt
  • 80 g suiker of agavesiroop
  • een paar druppels natuurlijke kleurstof (blauw, paars en roze)

Bereiden

Snijd de vruchten in plakjes of stukjes en verdeel ze over kommen, gesorteerd op kleur. Houd een paar stukjes fruit achter voor de decoratie.

Meng de yoghurt met de suiker. Verdeel de drie kleurstoffen over de helft van de gesuikerde yoghurt. Laat de andere helft wit.

Leg de stukjes fruit onder in de vormpjes en schenk er wat ongekleurde yoghurt over. Eindig met gekleurde yoghurt. Elke ijslolly krijgt een eigen kleur.

Steek de stokjes in de gevulde vormpjes. Zet de ijslolly's minimaal een nacht in de vriezer.

Haal ze voorzichtig uit hun vormpjes en serveer meteen.

Extra benodigd

10 ijsvormpjes inclusief stokjes

Tip

Voor kleurrijk én gezond unicorn-food kun je het best natuurlijke kleurstoffen gebruiken. Als je geen tijd of zin hebt om de kleurstof zelf te maken, kun je ook natuurlijke kleurstoffen in poedervorm kopen bij taartdecoratiewinkels of via internet.

Kookboek

Het recept 'Smoothie ijslolly's' is afkomstig uit het kookboek...

I love unicorn food

Sandra Mahut

Unicorn food of eenhoorn-fantasiegerechten zijn drankjes en hapjes versierd met kleurrijke dips, spreads of stukjes fruit in mooie vormpjes. In 'I love unicorn food' staan meer dan 30 van deze prachtige en kleurrijke unicorn-recepten die ook nog... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (3 stemmen)

IJslolly recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!