Affogato met banaan en pindakaas

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 8,5
  • Nagerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 shotjes espresso
  • 4 bananen, gepeld en een nacht in de diepvries
  • 2 eetlepels pindakaas met stukjes
  • 2 eetlepels gecondenseerde melk
  • 50 g pure chocolade, een nacht in de diepvries

Bereiden

Schenk de vers gezette espresso in 2 kommetjes of hittebestendige glazen.

Pureer de bevroren bananen in een krachtige blender, samen met de pindakaas en gecondenseerde melk, eventueel in delen, tot een glad geheel. Zet het in een geschikt bakje 10 minuten in de diepvries en schep daarna het bananen-pindakaasijs op de espresso.

Schaaf met een dunschiller krullen van de ijskoude pure chocolade en strooi op het ijs. Serveer de affogato meteen!

Extra benodigd

Blender

Diptip

Krokante biscotti - of neem gewoon een lepel!

Opmerking

Dit razendsnelle bananenijs bevat heerlijk veel pindakaas en gecondenseerde melk en past ontzettend goed bij die sterke espresso.

Kookboek

Het recept 'Affogato met banaan en pindakaas' is afkomstig uit het kookboek...

Dip in

Sonali Shah

'Dip in' biedt 80 internationale en verrassende spreads, dipsauzen & meer voor elke gelegenheid: bij de lunch, barbecue of feestje; als snack of bijgerecht en zelfs volledige maaltijden door meerdere dips samen te stellen. Skordalia, de fluweelzachte... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Overige toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!