Bladerdeeg met romige mascarpone en rood fruit

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8
  • Nagerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • poedersuiker, om te bestuiven
  • 250 g kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1 middelgroot ei, het liefst een biologisch of scharrelei
  • 120 g verse aardbeien, gewassen en drooggedept, kroontjes verwijderd en in plakjes gesneden
  • 120 g frambozen, gewassen en drooggedept
  • 120 g bosbessen, gewassen en drooggedept
  • 2 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 250 g mascarpone
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 1 vanillestokje, in de lengte doorgesneden en zaadjes eruit geschraapt
  • 2 eetlepels slagroom

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C (gasovenstand 6).

Rol het bladerdeeg op een met poedersuiker bestoven werkvlak uit tot een dikte van ½ cm. Snijd het deeg met een scherp mes in 8 rechthoeken van ongeveer 7 x 10 cm. Snijd het midden uit 4 van de rechthoeken, zodat je een rand van 1 cm overhoudt.

Klop het ei los en bestrijk de 4 hele rechthoeken ermee. Leg op elke rechthoek een deegrand en prik met een vork gaatjes in de bodem binnen de rand. Zo voorkom je dat de bodem tijdens het bakken omhoog komt.

Leg de bladerdeegrechthoeken op een bakplaat die bekleed is met bakpapier en bak 15 tot 20 minuten in de oven (de baktijd hangt af van het deeg; volg de aanwijzingen op de verpakking) tot de randen gerezen zijn en het deeg goudbruin is. Zet opzij en laat afkoelen.

Doe ondertussen de vruchten in een kom, strooi de fijne kristalsuiker erover en zet opzij.

Meng in een middelgrote kom de mascarpone, de geraspte citroenschil en de vanillezaadjes goed door elkaar. Roer de slagroom erdoor.

Wanneer de bladerdeegvormen afgekoeld zijn, druk je bodems die binnen de rand omhoog gekomen zijn naar beneden. Smeer een dikke laag mascarponeroom over de bodem, verdeel hier een laag vruchten over en besprenkel met 1 theelepel van het sap. Doe hetzelfde met de rest van de bladerdeegvormen, bestuif met poedersuiker en serveer meteen.

Tip

In de zomer zijn sappige perziken erg lekker in dit dessert.

Kookboek

Het recept 'Bladerdeeg met romige mascarpone en rood fruit' is afkomstig uit het kookboek...

Simply Italian

Michela, Emanuela & Romina Chiappa

'Simply Italian' is een kookboek met de familierecepten van de Chiappa Sisters, van generatie op generatie doorgegeven. De meeste recepten zijn de... lees verder

© Van Dishoeck

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Overige toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • TishaLekker dessert en heel erg makkelijk om te maken.

    reageren