Bitterkoekjesmousse met warme kersensaus

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 345 kcal
  • 8 g eiwit
  • 17 g vet
  • 44 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels suiker
  • 200 ml volle melk
  • 8 bitterkoekjes, in stukjes
  • 1 zakje gelatinepoeder
  • 125 ml slagroom
  • 1 potje kersen zonder pit
  • 2 eetlepels Grand Marnier
  • snufje kruidnagelpoeder
  • 1 eetlepel aardappelmeel
  • 8 chocoladesticks

Bereiden

Verwarm de kersen met het vocht, de Grand Marnier en een snufje kruidnagelpoeder. Maak het aardappelmeel met 1 eetlepel water aan en roer dit door de kersen. Laat de saus ca. 1 minuut zachtjes koken.

Verdeel de mousse over vier bordjes. Schep de kersensaus ernaast. Garneer met de chocoladesticks.

Opmerking

Gebruik voor een strikt-vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.

Bron

Het recept 'Bitterkoekjesmousse met warme kersensaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Iryna Melnyk | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Overige toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • ConnyHoeveel gram gelatine is een zakje, ook makkelijk als je het om moet rekenen voor agar-agar.

    reageren

  • francienKan je ook gelatineblaadjes gebruiken en in de warme melk oplossen, en hoeveel heb je dan nodig?

    reageren