Frambozenmousse met meringues

  • 8 personen
  • 90 min
  • waardering 7,3
  • Nagerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • voor de meringues
  • 325 g fijne tafelsuiker
  • 2 eiwitten
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 1 theelepel moutazijn
  • 4 eetlepels kokend water
  • voor de frambozenmousse
  • 350 g verse frambozen
  • 50 g poedersuiker, plus extra voor het bestuiven
  • 450 ml slagroom, stijfgeklopt

Bereiden

Meng de 5 ingrediënten in de opgegeven volgorde voor de meringues in een vuurvaste kom die je in een 3 cm diep laagje bijna kokend water hebt gezet. Klop met een garde of elektrische handmixer tot het mengsel glanzend en heel stijf is. Neem de kom uit het water.

Leg vellen vochtig gemaakt bakpapier op 2 bakplaten. Maak de bovenkant van het papier nog een keer iets vochtig. Schep de meringue in een spuitzak met een mondstuk van 1 cm doorsnee. Spuit 80 tot 100 kleine, regelmatige meringues op de bakplaten. Bak 1 tot 1½ uur in een op 130-140 °C voorverwarmde oven tot ze krokant zijn.

Neem de gewenste hoeveelheid meringues en frambozen, suiker en slagroom, elk in aparte bakjes, mee naar de barbecue. Neem ook een kom mee waarin je alles kunt mengen.

Prak net voor het serveren de frambozen met de suiker met een vork tot een grove puree. Schep deze puree luchtig door de slagroom. Schep er dan hele of in stukjes gebroken meringues naar smaak door. Bestuif met wat poedersuiker en serveer in glazen, bekers of schaaltjes.

Extra benodigd

Bakpapier, spuitzak

Opmerking

'Dit is een heel slim recept. Het 'onmogelijke' meringue idee is afkomstig van mijn zuster Alison. Het werkt perfect en levert snelle, betrouwbare meringues of schuimpjes op: zo'n 80 tot 100. Ze zijn klein en krokant en je kunt ze maandenlang in een luchtdicht afgesloten bak bewaren. Je kunt ook kant-en-klare meringues kopen. Het toetje zelf kan je ter plekke van de barbecue in elkaar zetten. Het is alles tegelijk: knapperig, zacht, zoet en licht rins. Een verrukkelijke paradox.' - Clare Ferguson

Kookboek

Het recept 'Frambozenmousse met meringues' is afkomstig uit het kookboek...

Barbecue compleet

Clare Ferguson

'Barbecue compleet' biedt je ideeën voor het perfecte feest buiten - in de zomer en in de winter - met volop tips voor hoe je de barbecue goed voorbereidt en zo voor... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Overige toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!