Hazelnotenparfait op chocoladebrownie met ananas

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 7,4
  • Nagerecht
  • Spaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • voor de parfait
  • 450 ml slagroom
  • 100 g praliné
  • 12 eierdooiers
  • 300 g suiker
  • voor de brownie
  • 500 g pure couverture
  • 240 g boter
  • 6 eierdooiers
  • 60 g suiker
  • 500 g eiwit
  • voor de ananas
  • 1 ananas
  • donkere karamel
  • mineraalwater
  • voor de chocoladekrullen
  • witte couverture

Bereiden

Voor de parfait: klop de slagroom stijf en roer de praliné erdoor. Klop de dooiers los. Kook van de suiker en 120 ml water een karamel van 115 °C. Klop de karamel door de dooiers en roer tot het mengsel koud is. Meng alles en draai er ijs van in de ijsmachine.

Voor de brownie: smelt de chocolade met de boter. Klop de dooiers door de suiker. Klop de eiwitten stijf. Meng de chocolade en de dooiers en spatel er beetje bij beetje de eiwitten door. Zet het beslag 7 minuten in een tot 170 °C verhitte oven.

Voor de ananas: snijd de helft van de ananas in kleine en de andere helft in iets grotere dobbelsteentjes. Maak de karamel. Pureer de grote blokjes ananas met water in de Thermomix. Roer de karamel erdoor en kook het mengsel in.

Voor de chocoladekrullen: verhit de witte couverture tot 45 °C en laat afkoelen tot 28 °C. Maak er met een spatel krullen van.

Presentatie: Trek een lijntje karamel over de bodem van het bord. Leg de brownie met de parfait erop en garneer met chocoladekrullen.

Extra benodigd

IJsmachine, Thermomix

Kookboek

Het recept 'Hazelnotenparfait op chocoladebrownie met ananas' is afkomstig uit het kookboek...

Spaanse smaken

Erik Spaans

In 'Spaanse smaken' wordt je niet alleen meegevoerd door de verborgen keuken van Spanje, de boerengerechten, de regionale specialiteiten, maar ook... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Overige toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!