Mascarponeroom met chocokastanjes

  • 8 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Amuse
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 50 g pure chocolade
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 15 hele kastanjes uit blik of uit een potje
  • 1 eierdooier
  • 25 g fijne kristalsuiker
  • 125 g mascarpone
  • 3 druppels vanille-essence

Bereiden

Breek de chocolade in kleine stukjes in een kom. Doe er 1 eetlepel arachideolie bij en laat de chocolade dan in 2 minuten smelten in de magnetron.

Dompel 8 kastanjes met behulp van een vork onder in de gesmolten chocolade. Doe ze voorzichtig over op een met plasticfolie bekleed bord en zet dat in de koelkast.

Maak de mascarponeroom. Doe de eierdooier met de suiker in een schaaltje en klop even tot het mengsel schuimig is. Doe er dan de mascarpone en vanille-essence bij. Verkruimel er met de hand de rest van de kastanjes over. Meng alles weer heel voorzichtig.

Verdeel de mascarponeroom over de lepels. Schik er een chocokastanje op en dien op.

Extra benodigd

Plasticfolie

Variatietip

Je kunt wat minder vanille gebruiken en een scheutje Grand Marnier erbij doen! Mmmm!

Kookboek

Het recept 'Mascarponeroom met chocokastanjes' is afkomstig uit het kookboek...

Culinaire hapjes

José Maréchal

In dit kookboek presenteert de gerenom-meerde Parijse chef-kok José Marechal de heerlijkste hartige en en zoete fijne hapjes. In een eenvoudige amuselepel weet hij... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Overige toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!