Perziken in de oven

  • 6 personen
  • 25 min
  • waardering 7,8
  • Nagerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 6 rijpe perziken
  • 6 eetlepels amandelpoeder
  • 6 glaasjes likeur Pêcher Mignon
  • 6 eetlepels rietsuiker
  • 1 vanillestokje, overlangs gehalveerd en in 6 gesneden
  • 6 takjes tijm

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de perziken en haal de pit eruit. Schik ze op zes ovenschaaltjes met de schil naar beneden. Schep in de pitholletjes de amandelpoeder.

Giet de likeur rond de perziken. Strooi hier de rietsuiker op en leg er een takje tijm bij. Bak de perziken gedurende 15 minuten gaar in de oven. Laat even afkoelen alvorens op te dienen.

Kookboek

Het recept 'Perziken in de oven' is afkomstig uit het kookboek...

De smaken van Bretagne

Anouck Schuyesmans & Joris Delanghe

In deze receptengids worden de vele smaken van Bretagne onthuld. Van confituren en compotes tot smaakvolle visgerechten en stoofpotten, de Bretoense... lees verder

© The House of Books

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Overige toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!