Gebakken peren met gezouten karamel en pecannoten

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 8
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 blik à 400 ml kokosmelk
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • ½ theelepel zeezoutvlokken, of naar smaak
  • 4 peren
  • 2 eetlepels geraffineerde kokosolie
  • 60 g pecannoten

Bereiden

Schenk de kokosmelk in een kleine pan en klop de room en de melk door elkaar. Breng snel op middelhoog vuur aan de kook en laat al roerend 15 minuten voor de helft indikken. Zet apart.

Doe de suiker in een pan met dikke bodem, voeg 2 eetlepels koud water toe en meng goed. Plaats de pan op middelhoog vuur en laat, zonder te roeren, pruttelen tot het mengsel licht amberkleurig wordt. Haal de pan van het vuur en roer voorzichtig (de karamel spettert!) de ingedikte kokosmelk, het vanille-extract en het zout erdoor. Zet terug op middelhoog vuur en laat de karamel regelmatig roerend ongeveer 5 minuten koken tot de karamel is ingedikt. Zet apart.

Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Verhit de kokosolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en doe de peren erbij. Bak de peren in ongeveer 5 minuten aan alle kanten goudbruin. Doe de pecannoten erbij, schud de pan om de noten met het sap te mengen, en bak 2 minuten.

Leg de peren op borden, schep de karamelsaus erover en bestrooi met pecannoten. Serveer direct als de peren en de saus nog warm zijn.

Kookboek

Het recept 'Gebakken peren met gezouten karamel en pecannoten' is afkomstig uit het kookboek...

Vegan

Sue Quinn

Met 'Vegan' leer je hoe gemakkelijk het is om compleet plantaardig te koken. De meer dan 130 veganistische recepten zijn divers; van de basis tot en met prachtige... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Peer toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • mariannewelke en hoeveel room ??

    reageren

  • redactie okoko recepten@Marianne: het betreft de room van de kokosmelk. Kokosmelk zonder stabilisator valt vaak uiteen in een dunne substantie ('melk') en een dikke substantie ('room'). Dan moet er even flink geklopt worden om er weer een homogene massa van te maken.

    reageren

  • KeesBij mij mislukte dit recept totaal en toen zat ik met de gebakken peren.

    reageren