Hele peren met kaneel uit de oven van The River Cafe

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 7,7
  • Nagerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 peren
  • 100 g boter
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 vanillestokjes
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 200 ml grappa
  • 150 g crème fraîche

Bereiden

Verwarm de oven voor op 150 °C.

Was de peren. Snijd een dun plakje van de onderkant van elke peer zodat hij goed blijft staan. Beboter een ovenvaste schaal waarin alle peren passen. Breek het kaneelstokje doormidden en snijd de vanillestokjes open.

Wrijf de peren in met wat boter. Zet ze in de schaal en strooi de basterdsuiker erover met de vanille- en kaneelstokjes. Dek de schaal af met aluminiumfolie.

Zet de peren 20 minuten in de voorverwarmde oven, verwijder het folie en schenk de grappa erover. Zet de schaal nog 20 minuten in de oven of tot de peren net gaar zijn.

Serveer met het uitgelopen vocht en de crème fraîche.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Tip

'Grappa is een sterke alcoholische drank die wordt gemaakt van de schillen, de pitten en het pulp van druiven nadat ze zijn geperst voor de wijnbereiding. Grappa kan worden gemaakt van één druivensoort (bijv. grappa di merlot) of van verschillende soorten. Gebruik witte grappa die de pure smaak van de peren zal absorberen en geen op eiken gerijpte goudkleurige grappa.' - Rose Gray en Ruth Rogers

Kookboek

Het recept 'Hele peren met kaneel uit de oven van The River Cafe' is afkomstig uit het kookboek...

River Cafe Kookboek Easy 2

Rose Gray & Ruth Rogers

Aan de hand van dezelfde succesvolle formule van het 'River Cafe Kookboek Easy', hebben Rose Gray en Ruth Rogers, oprichters en eigenaars van het wereld... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (22 stemmen)

Peer toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • theaAls je geen grappa in huis hebt, wat is dan een goed alterntief?

    reageren

  • MichelGrand Marnier is ook goed te doen.

    reageren

  • peterWelke soort peren gebruik je? Stoofpeertjes?

    reageren