Peren met chocolade

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,5
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 grote peren
  • 1 glaasje droge witte wijn
  • 30 g kristalsuiker
  • 100 g pure chocolade
  • melk

Bereiden

Schil de peren en zet ze rechtop in een pan. Zorg ervoor dat ze niet kunnen omvallen. Besprenkel de peren met de witte wijn en bestrooi ze met de suiker. Doe het deksel op de pan en kook de peren op laag vuur gaar. Draai het vuur uit, maar houd de peren warm.

Smelt de chocolade au bain-marie met enkele eetlepels melk. Laat de peren uitlekken. Schenk het kookvocht bij de chocolade, roer goed door en schenk de chocoladesaus over de peren. Serveer de peren als ze nog lekker warm zijn.

Kookboek

Het recept 'Peren met chocolade' is afkomstig uit het kookboek...

Het grote chocolade kookboek

Alba Allotta

Chocolade is wereldwijd het favoriete ingrediënt. Maar nooit eerder verscheen er zo'n uitgebreid en verleidelijk kookboek op basis van dit magische... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Peer toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!