Klassieke chocoladepudding

  • 8 personen
  • 45 min
  • waardering 7,8
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 liter volle melk
  • 90 g maïzena
  • 100 g cacaopoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 g boter
  • 1 ei
  • 150 g kristalsuiker

Bereiden

Zet een glas melk apart en verwarm de resterende melk in een pannetje.

Zeef de maïzena, de cacao en de vanillesuiker boven een kom en roer alles goed door elkaar.

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en roer het maïzenamengsel erdoor. Voeg het ei toe en schenk het glas koude melk erbij. Roer nogmaals goed door en schenk de warme melk in kleine hoeveelheden tegelijk erbij. Voeg de suiker toe. Blijf goed roeren tot het romige mengsel begint in te dikken (dit duurt ca. 2 minuten).

Draai het vuur uit en verdeel de chocoladepudding over 8 gladde puddingvormpjes die even zijn ondergedompeld in koud water. Laat de pudding iets afkoelen en zet de vormpjes 5-6 uur in de koelkast. Stort de puddinkjes voor het serveren op een bordje.

Kookboek

Het recept 'Klassieke chocoladepudding' is afkomstig uit het kookboek...

Het grote chocolade kookboek

Alba Allotta

Chocolade is wereldwijd het favoriete ingrediënt. Maar nooit eerder verscheen er zo'n uitgebreid en verleidelijk kookboek op basis van dit magische... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Pudding recept tips

Reacties op dit recept

  • riaDit is een recept waarvan ik vind dat dit de lekkerste chocoladepudding is. Echt zoals mijn moeder hem vroeger maakte.

    reageren

  • frankSnuf zout erbij lijkt me nog lekkerder.

    reageren

  • CindyKloppen de verhoudingen van dit recept?

    reageren