Trifle met amarenakersen

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,6
  • Nagerecht
  • Engels
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 300 ml slagroom (150 ml om stijf te kloppen en 150 ml voor de crème)
  • 150 ml koude volle melk
  • 4 eierdooiers
  • 80 g suiker
  • 100 g pure chocolade
  • 8 lange vingers
  • 4 tot 6 eetlepels kirsch (desgewenst)
  • 1 potje amarenakersen (in likeur)
  • 50 g witte chocolade voor het garneren

Bereiden

Begin met het maken van de chocoladecrème. Breng 150 ml slagroom en de melk aan de kook.

Klop intussen de dooiers met de suiker tot het mengsel lichtgeel van kleur en in volume verdubbeld is.

Giet het hete slagroom-melkmengsel over het dooiermengsel, waarbij je stevig roert met een houten lepel. Giet het mengsel terug in de pan en zet die op laag vuur. Laat onder voortdurend roeren met de houten lepel zachtjes verhitten tot het mengsel dik wordt.

Neem de pan van het vuur zodra het mengsel dik is en voeg de pure chocolade toe. Roer tot de chocolade gesmolten is. Laat de chocoladecrème in ca. 3 uur volledig afkoelen en dek dan af met plasticfolie zodat er geen velletje op de crème kan komen.

Verkruimel de lange vingers en verdeel ze over de glazen. Sprenkel er de kirsch over, of schik er gewoon een aantal kersen met siroop op (of likeur) om de lange vingers zacht te maken.

Schep zodra de chocoladecrème volledig is afgekoeld een laag crème over de kersen. Garneer met een toefje stijfgeklopte slagroom, wat geraspte witte chocolade en een of twee kersen.

Extra benodigd

Plasticfolie

Kookboek

Het recept 'Trifle met amarenakersen' is afkomstig uit het kookboek...

Chocolade delicatessen

Trish Deseine

"Chocolade speelt een hoofdrol in mijn keuken. Ik werk graag met tabletten chocolade in 5 smaken. De pure chocolade is de klassieke vorm, maar heeft nu... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Trifle recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!