
Luie wijven taco's
- 3 personen
- 25 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Mexicaans
- Vlees
Ingrediënten
- olijfolie
- 500 g gemengd gehakt (varkens- en rundergehakt)
- kruidenmengsel voor taco's
- 450 ml passata
- 1 avocado
- 1 tomaat
- citroensap
- 1 blik bruine bonen (240 g uitlekgewicht)
- 1 blik mais (140 g uitlekgewicht)
- verse koriander
- 200 g zure room
- tacoschelpen (supermarkt, je kunt kiezen tussen harde shells of zachte, ronde tortilla's)
Bereiden
Verhit wat olijfolie in een pan en bak het gehakt. Kruid met peper en zout en gebruik een vork om het gehakt los te maken. Voeg 1 zakje tacokruiden toe, meng onder het gehakt en bak dit kort mee. Giet de passata erbij en laat het geheel nog 10-15 minuten afgedekt sudderen.
Halveer ondertussen voor de guacamole de avocado's en verwijder de pit. Prak ze in een kommetje. Voeg de tomaat in kleine stukjes toe en breng op smaak met peper, zout, een scheut olijfolie en een beetje citroensap. Meng alles goed door elkaar.
Voeg de mais en bruine bonen toe aan de saus en laat het geheel nog 2 minuten pruttelen. Werk de saus af met gehakte verse koriander voor een frisse smaak.
Vul de taco's met de vleessaus en wat guacamole.
Opmerking
Taco's? Daar ben ik helemaal dol op! In mijn keukenkastjes vind je altijd een voorraadje tacokruiden. Het gemak ervan is onweerstaanbaar: je maakt een snelle vulling en met zo'n zakje kruiden hoef je niet eens na te denken over de smaken. Ideaal, toch? Het leukste aan taco's is dat ze zo speels zijn. Het is een heerlijk eenpansgerecht dat in geen tijd op tafel staat, maar toch voelt alsof je iets bijzonders hebt gemaakt. Als extraatje voeg ik graag een frisse guacamole en een schepje zure room toe - perfect om het geheel op te frissen. Taco's zijn simpel, snel en altijd een feestje op je bord!
Kookboek
Het recept 'Luie wijven taco's' is afkomstig uit het kookboek...

De tafel van Lorentia
Lorentia Veppi
Van doordeweekse toppers tot weekendklassiekers: in 'De tafel van Lorentia' deelt Lorentia Veppi 50 van haar favoriete recepten die drukbezette ouders moeiteloos op tafel kunnen toveren. Slimme, smaakvolle gerechten die je gezin keer op keer laten... lees verder
© Uitgeverij Lannoo