Tilapia-burgers met kruidensaus

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 355 kcal

Ingrediënten

  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels halfvolle mayonaise
  • 3 eetlepels bieslook, fijngeknipt
  • 8 Amsterdamse uitjes, fijngehakt
  • 100 g naturel chips
  • 2 eieren
  • 500 g tilapiafilet, in stukken
  • 1 eetlepel milde mosterd

Bereiden

Meng in een schaaltje de yoghurt met mayonaise, bieslook en uitjes. Breng het sausje op smaak met zout en peper.

Verkruimel de chips in de keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller en doe het chips-kruim over op een bord. Klop 1 ei los in een diep bord.

Pureer de tilapiafilet in de keukenmachine en meng er 1 ei, mosterd, 2 theelepels zout en peper naar smaak door. Vorm van dit mengsel 4 grote of 8 kleine burgers.

Wentel de tilapia-burgers eerst door het ei en daarna door de chips. De burgers moeten rondom bedekt zijn met chips. Verhit de boter in een koekenpan en bak de tilapia-burgers goudbruin en gaar, kleine burgers in 4-6 minuten, grote burgers in 8-10 minuten.

Serveer met de kruidensaus, frieten en broccoli. Of op een volkorenbroodje met plakjes tomaat en komkommer.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Tilapia-burgers met kruidensaus' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

het Nederlands Visbureau

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Tilapia recept tips

Reacties op dit recept

  • WimHeerlijk maar zeer vullend gerecht. Ik laat chips achterwege en gebruik ipv gewoon paneer. Laat wel altijd mengsel tilapia etc opstijven (20") in vriezer. De burger gewoon als visgerecht bevalt beter dan het totaalgerecht.

    reageren