Gegrilde tonijn met paprikasaus

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

bevat per portie

  • 230 kcal

Ingrediënten

  • 4 moten verse tonijn van 100 g
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 pot geroosterde paprika's, uitgelekt en in stukjes
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 100 ml medium dry sherry

Bereiden

Wrijf de tonijn in met balsamicoazijn en 1 eetlepel olijfolie en laat de moten even liggen.

Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Schep de paprika en oregano erdoor, voeg de sherry toe en laat het geheel 4-6 minuten zachtjes pruttelen.

Verwarm de grillpan tot deze goed heet is en rooster de tonijnmoten in 4-6 minuten mooi bruin. Keer ze pas als de tonijn vanzelf van de ribbels loslaat.

Pureer intussen het paprikamengsel met een staafmixer en breng de saus op smaak met zout en peper.

Leg de tonijnmoten op vier borden, bestrooi ze met wat zout en peper en schep de saus erover.

Lekker met pasta en een salade van groene groenten (sugarsnaps, broccoli, sperziebonen) en een dressing van olijfolie en balsamicoazijn.

Extra benodigd

Grillpan, staafmixer

Variatietip

Ook lekker met moten zwaardvis. Vervang de sherry door witte wijn of visbouillon. Vervang de oregano door gedroogde tijm.

Bron

Het recept 'Gegrilde tonijn met paprikasaus' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Tonijn recept tips

Reacties op dit recept

  • LucieHoe komt het toch dat tonijn (een peperdure vis overigens!) zo droog is? Dat maakt een saus inderdaad onontbeerlijk! Ben niet weg van deze vis.

    • PietmaartenTonijn is niet echt duur tov vlees, maar ik woon dan niet in NL maar in Brazilië daar is de tonijn in euro omgerekend 3 euro de kilo vers. En eet de tonijn rauw 24 uur gezouten in de koelkast.

    reageren

  • JanTonijn op kamertemperatuur laten komen en dan zeer kort grillen of bakken, deze moet van binnen nog rood zijn. Desgewenst in warme oven (waar de borden in opwarmen) even laten nagaren.

    reageren