
Zalmstrudel met pistachenoten
- 4 personen
- 60 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vis
Ingrediënten
- 300 g broccoli, in roosjes
- 200 g gerookte zalm, in reepjes
- 125 g gezouten pistachenoten, grof gehakt
- 125 g roomkaas
- 40 g bieslook, fijngesneden + extra om te garneren
- 55 g boter
- 5 vellen filobladerdeeg, ontdooid
- 100 g waterkers
- 12 cherrytomaten, gehalveerd
Bereiden
Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Kook de broccoli in ca. 4 minuten beetgaar en spoel af in een zeef onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Meng de zalm, broccoli, pistachenoten, roomkaas, bieslook en wat peper in een kom. Meng goed door elkaar.
Verwarm de oven voor tot 225 °C (hetelucht) of 245 °C (elektrisch) en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Smelt de boter in een steelpan. Spreid het filodeeg uit op huishoudfolie en bestrijk elk vel met wat gesmolten boter. Stapel alle vellen op elkaar. Verdeel het zalmmengsel als een worst over het deeg.
Rol het deeg voorzichtig op en plak de naden vast met water. Leg de strudel met de naad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant met de rest van de boter.
Bak de strudel 15-20 minuten in het midden van de oven, of tot het deeg goudbruin en knapperig is.
Verdeel de waterkers en cherrytomaten over de borden. Snijd de strudel in 4 stukken en verdeel over de borden. Garneer met de rest van de bieslook.
Extra benodigd
Bakpapier
Opmerking
Het is direct feest wanneer Oma Bep dit heerlijke recept op tafel zet tijdens de feestdagen, maar ook als er niets te vieren is. De familie van Oma Bep houdt van lekker eten en van vis, dat kan ook niet anders als je zo dicht bij het strand woont. De pistache en zalm creëren een prachtig kleurenpalet op je bord dat ook nog eens heerlijk smaakt! Het is een feestje om naar te kijken én op te eten.
Kookboek
Het recept 'Zalmstrudel met pistachenoten' is afkomstig uit het kookboek...

Oma's ovengerechten
Stichting Oma's Soep
In 'Oma's ovengerechten' delen de leukste oma's (en opa's) van Nederland hun ovengerechten: van plaattaarten en quiches tot lasagnes en traybakes - en de verhalen die achter hun recepten schuilgaan. Denk aan een klassieke quiche lorainne... lees verder
© Becht / HarperCollins Holland. Beeld: Saskia Lelieveld