Broodje biefstuk met harissa en ingelegde zoete rode ui

  • 8 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Lunchgerecht
  • Mediterraan
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 kg biefstuk van het middenrif (bavette)
  • 4 eetlepels rozenharissa (online verkrijgbaar) of gewone harissa
  • plantaardige olie
  • zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper
  • 1-2 stokbroden (afhankelijk van hoeveel brood je wilt)
  • 2 handenvol slamelange
  • voor de ingelegde zoete rode ui
  • 2 rode uien, in dunne halve ringen
  • 4 theelepels rijstwijnazijn, rodewijnazijn of wittewijnazijn
  • 2 theelepels pul biber (Turkse chilivlokken, o.a. Midden-Oosterse supermarkt)
  • 2 theelepels nigellazaad
  • 15 g dille, grof gehakt
  • 3 eetlepels fijne kristalsuiker

Bereiden

Wrijf de biefstukken aan beide kanten flink in met harissa zodat de smaak goed in het vlees kan trekken. Leg de biefstukken op elkaar op een bord en dek af met plasticfolie. Laat 20 minuten marineren.

Meng alle ingrediënten voor de ingemaakte ui goed in een kom, zodat de ui volledig met dressing is bedekt. Zet apart.

Haal zoveel biefstukken van het bord als je in één keer in de pan kunt bakken, zonder dat de pan te vol wordt. Verhit wat olie in een grote koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur en leg de biefstukken in de pan. De baktijd hangt af van de dikte van de biefstuk en de gewenste garing. Dit kun je eenvoudig controleren door op het dikste deel van het vlees te drukken; als het nog erg veert, is het vlees nog rood vanbinnen. Hoe steviger het vlees aanvoelt, hoe gaarder het is. Het vlees is op z'n best als het lichtrood vanbinnen is: sappig, mals en perfect gegaard. Ik bak de meeste biefstukken van het middenrif 4 tot 5 minuten aan beide kanten op middelhoog vuur. Leg de gebakken biefstuk op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten terwijl je de rest van de biefstukken bakt.

Snijd de biefstukken in de breedte in dunne, sappige plakjes. Breng goed op smaak met zout en peper. Leg de plakjes vlees op zoveel brood als je wilt. Roer de ingemaakte ui nog een keer door, schep over het vlees en garneer met wat slamelange.

Extra benodigd

Plasticfolie

Kookboek

Het recept 'Broodje biefstuk met harissa en ingelegde zoete rode ui' is afkomstig uit het kookboek...

Feasts

Sabrina Ghayour

'Feasts' geeft Midden-Oosterse feestelijke recepten voor elke gelegenheid: brunches, zomerse barbecue- en picknickfestijnen, imposante vegetarische... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Biefstuk recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!