Chili cheeseburger

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Amerikaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 800 g rundergehakt, vers gemalen van fijn ribstuk, borststuk of vinkenlap
  • 2 groene puntpaprika's
  • 2-4 verse groene chilipepers
  • 4 plakjes cheddar
  • 4 hamburgerbroodjes

Bereiden

Breng het gehakt met wat zout en peper op smaak en maak er burgers van.

Zet de grill aan. Gril de puntpaprika's en de chilipepers tot de schillen zwart beginnen te worden, leg ze dan een paar minuten in een plastic zak en haal dan de schil eraf. Snijd ze in grove stukken.

Doe een scheut olie in een gietijzeren koekenpan en bak de hamburgers aan beide zijden bruin. Draai ze om de 20 seconden om, dan blijven ze lekker sappig.

Leg de stukjes chilipeper en puntpaprika en een plakje kaas op iedere hamburger en laat de kaas smelten. Doe dan je hamburger in een broodje en smullen maar.

Serveer met ketchup, mosterd en mayonaise, door elkaar geroerd tot een eenvoudig hamburgersausje, in combinatie met wat dunne plakjes witte ui.

Kookboek

Het recept 'Chili cheeseburger' is afkomstig uit het kookboek...

TexMex

Jonas Cramby

De smaken van de gerechten op de grens van Texas en Mexico zijn bekend en geliefd, maar niet iedereen weet hoe makkelijk het is om ze zelf klaar te maken. In... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Cheeseburger recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!