American cheeseburger

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8,3
  • Hoofdgerecht
  • Amerikaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 20 g boter
  • 4 hamburgers
  • 4 plakjes jonge Goudse kaas
  • 4 sesambolletjes
  • 4 blaadjes sla
  • 8 plakjes tomaat

Bereiden

Meng de tomatenketchup met de mosterd en de gesnipperde ui.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de hamburgers in ca. 10 minuten gaar.

Laat 2 minuten voor tijd de kaas smelten op de hamburger. Neem de hamburgers uit de pan en dep met keukenpapier een groot deel van het vet uit de pan.

Snijd de broodjes doormidden en rooster ze met de snijkant naar beneden kort in het achtergebleven vet.

Beleg elk broodje met sla, leg er een hamburger op en de tomatenplakjes. Schep wat tomatensaus erover.

Kookboek

Het recept 'American cheeseburger' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Vlees

diverse auteurs

Of je nu iedere dag vlees eet of maar een keer per week, je wilt wel echt iets lekkers op tafel zetten. In 'Kook ook - Vlees' staan veel smakelijke recepten met... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (19 stemmen)

Cheeseburger recept tips

Reacties op dit recept

  • EJammie, dit is een prima lunchgerecht voor de grote trek!

    reageren