Vegetarische cheeseburger

  • 1 persoon
  • 10 min
  • waardering 7,8
  • Lunchgerecht
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 gebakken vegaburger van ca 100 g
  • 25 à 50 g geraspte of in plakjes gesneden cheddar
  • 1 klassieke bagel of bagel met melk
  • 1 handje kiemspruiten of jonge slablaadjes
  • 2 plakjes tomaat
  • 1 dun plakje rode ui
  • 2 of 3 plakjes augurk
  • 2 à 3 eetlepels pesto met pompoen en munt

Bereiden

Bedek de gebakken vegaburger met de cheddar en leg hem onder de grill, zodat de kaas smelt.

Rooster de bagelhelften in de broodrooster.

Verdeel de kiemspruiten of de jonge slablaadjes over de onderste bagelhelft, leg er vervolgens de met kaas bedekte burger, de plakjes tomaat, de rode ui en dan de augurkjes op.

Besmeer de bovenste helft van de burger rijkelijk met de pesto. Klap de burger dicht en dan: smullen maar.

Kookboek

Het recept 'Vegetarische cheeseburger' is afkomstig uit het kookboek...

Bagels uit New York

Marc Grossman

Bagels zijn kleine ronde broodjes met een gat, gepocheerd in kokend water en daarna in de oven gebakken. In dit boek vind je het basisrecept voor de... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Cheeseburger recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!