Chili con carne
- 6 personen
- 90 min
- waardering 8,4
- Hoofdgerecht
- Mexicaans
- Vlees
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels komijnpoeder
- 1½ theelepel chilipoeder
- 600 g rundergehakt
- 400 g tomaten uit blik, in blokjes
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 500 ml runderbouillon
- 1 theelepel suiker
- 300 g kidneybonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 125 g Goudse kaas, geraspt
- 125 ml zure room
- koriandertakjes, om te garneren
- maïschips, om te serveren
Bereiden
Verhit de olie in een ruime pan op halfhoog vuur en fruit hierin 5 minuten de ui, of tot hij bruin begint te worden. Voeg knoflook, komijn, chilipoeder en gehakt toe en bak, al roerend, 5 minuten, of tot het gehakt is verkleurd. Breek eventuele klonten met de achterkant van een houten lepel.
Voeg tomaten, tomatenpuree, kruiden, runderbouillon en suiker toe en roer om. Breng aan de kook, temper het vuur en laat, onder af en toe roeren, 1 uur zachtjes koken, of tot de saus rijk en dik is. Roer er de bonen door en warm ze 2 minuten door.
Verdeel de chili con carne over zes koppen, bestrooi met de kaas en maak af met een lepel zure room. Garneer met de takjes koriander en serveer met de maïschips.
Kookboek
Het recept 'Chili con carne' is afkomstig uit het kookboek...
Specerijen
Jane Lawson
'Specerijen' is een kleurrijk portret van ruim veertig specerijen: hun geur en rijke smaak, hun vermogen om een gerecht te transfor-meren en hun onmisbare... lees verder
© Unieboek - Van Dishoeck