Snel gebakken entrecote met gegrilde lente-ui

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vlees

Ingrediënten

  • 500 g entrecote
  • 1 flinke eetlepel maïzena
  • 2 x 1 scheut zonnebloemolie
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 4 cm verse gember, geraspt
  • 1 teentje knoflook, zo fijn mogelijk gehakt
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels Chinese rijstwijn
  • 1 lombok, in hele dunne ringen

Bereiden

Dep het vlees goed droog, snijd het in hele dunne plakken (dwars op de draad) van ongeveer 0,5 cm en doe ze in een kom. Meng de maïzena erdoor, dek af met aluminiumfolie en zet het 15 minuten in de koelkast.

Zet alle ingrediënten dicht bij je fornuis zodat je snel kunt handelen. Zet de grillplaat aan (of zet een grillpan op het fornuis) en laat die warm worden.

Zet een wok op hoog vuur, schenk er 1 scheutje olie in en bak hierin het vlees ongeveer 1 minuut tot alles dichtgeschroeid is (doe het eventueel in twee porties). Doe het vlees in een schaal, dek af met aluminiumfolie en zet apart.

Leg de lente-uitjes op de grillplaat of in de grillpan, gril ze ongeveer 2 minuten rondom en leg ze op een bord. Dek af met aluminiumfolie en zet apart.

Maak de wok schoon en zet hem op middelhoog vuur. Giet 1 scheutje olie in de wok en bak hierin gember en knoflook 1 à 2 minuutjes, let op dat het niet verkleurt. Voeg het vlees, de oestersaus, rijstwijn en lekker veel zwarte peper en meng goed. Schenk 50 ml water erbij en breng het aan de kook. Roer nog eens goed en zet het vuur uit.

Verdeel het mengsel over vier borden, verdeel de lombok-ringen erover en garneer elk bord met een lente-uitje. Serveer met pandanrijst.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Opmerking

Dit een Aziatisch gerecht dat goed combineert met Europese gerechten als aardappeltjes met botersla en Franse dressing. Aan tafel zien we vaak dat mensen hun vingers aflikken. De gegrilde lente-ui is niet alleen verrukkelijk maar zorgt er ook voor dat het gerecht er heel verleidelijk lekker uitziet.

Kookboek

Het recept 'Snel gebakken entrecote met gegrilde lente-ui' is afkomstig uit het kookboek...

Asian Soul Food

Carl Lemette & Mas van Putten

Gerechten die gemaakt worden met weinig ingrediënten, maar regelrecht naar het hart gaan. Gerechten die families en vrienden overal ter wereld samenbrengen. Dat is soul food. Mas en Carl vermengden hun Indische roots met culinaire reiservaringen... lees verder

© Spectrum

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Entrecote recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!