Gehaktballetjes recepten
-
tip
Jamie Oliver: Zweedse gehaktballetjes met rijst en knolselderij
Vlees, 15 min 7,8
-
tip
Italiaanse gehaktballetjes
Vlees, 40 min 7,1
-
Albóndigas (gehaktballetjes met pittige tomatensaus)
Vlees, 75 min 8,1
-
Broodje bal van Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel)
Vlees, 45 min 8,6
-
Gehaktballen in bier
Vlees, 75 min 8,3
-
Gehaktballen met jus
Vlees, 40 min 8,5
-
Gehaktballen met snijbiet (caillettes)
Vlees, 50 min 7,8
-
Gehaktballen van Oma Jetty
Vlees, 75 min 8,5
-
Gehaktballetjes in bouillon
Vlees, 40 min 8,2
-
Gehaktballetjes met chorizo en spaghetti
Vlees, 60 min 7,8
-
Gehaktballetjes met currysaus van Bill Granger
Vlees, 55 min 7,8
-
Gehaktballetjes met porcini en pecorino
Vlees, 60 min 7,3
-
Gehaktballetjes met truffels
Vlees, 45 min 7,7
-
Gehaktballetjes van varkensvlees met venkel en paprikapoeder
Vlees, 35 min 7,7
-
Gekruide gehaktballetjes
Vlees, 25 min 7,7
-
Hollandse gehaktbal
Vlees, 90 min 7,0
-
Nigella Lawson: gehaktballetjes met orzo
Vlees, 75 min 8,2
-
Rundergehaktballetjes met kaas in bouillon
Vlees, 35 min 7,8
-
Spaanse gehaktballetjes (albondigas) met salie en kaneel
Vlees, 40 min 7,7
-
Zweedse gehaktballetjes met aardappelpuree
Vlees, 50 min 7,8
Gehaktballetjes
Wij zijn gehecht aan onze Hollandse gehaktbal, maar als je even over de grens kijkt, zie je dat ook overal elders in de wereld gehakt een populair product is. Veel landen hebben hun eigen 'gehaktbal', al is die niet altijd rond. Zweedse gehaktballetjes lijken qua smaak nog het meest op onze eigen gehaktbal, maar hoe zuidelijker je komt hoe pittiger het gehakt wordt. In Spanje maken ze gehaktballetjes met chorizo en veel paprika als tapas. In Griekenland worden lamsgehaktballetjes geserveerd met een romige citroensaus. En in Turkije en de Balkan hebben ze de vorm van kleine worstjes en zijn ze pittig gekruid met chilipoeder, komijn en vooral ook veel verse peterselie en munt. In China mengen ze vaak fijngehakte garnaaltjes door het gehakt en omhullen ze de balletjes met een laagje rijst. Wil je het toch dichtbij huis houden, dan kun je ook op onze eigen gehaktbal variëren en er blokjes kaas, reepjes ham of fijngehakte gedroogde tomaat door mengen.
[ Beeld: Anna Kurzaeva | Shutterstock.com ]