Ovenschotel met gehakt en spinazie

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • boter of olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 800 g aardappelpuree
  • 80 g Boursin Knoflook & Fijne kruiden
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • 450 g (diepvries) bladspinazie
  • 200 g geraspte kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bak het gehakt rul in boter of olie en voeg de gesnipperde uien toe. Voeg wat Provençaalse kruiden naar smaak toe.

Verwarm de aardappelpuree. Meng de Boursin door de aardappelpuree.

Leg een laagje gehakt-ui-mengsel in een ovenschaal, vervolgens een laagje aardappelpuree en een laagje spinazie. Herhaal deze volgorde tot de ingrediënten op zijn. Eindig met een laag geraspte kaas.

Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak de ovenschotel ca. 15 minuten tot de kaas gesmolten is en mooi bruin kleurt.

Bron

Het recept 'Ovenschotel met gehakt en spinazie' wordt je aangeboden door Boursin

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Gehakt recept tips

Reacties op dit recept

  • chellaWel lekker, maar niet erg bijzonder.

    reageren