Goulash
- 6 personen
- 90 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vlees
Ingrediënten
- 2 tomaten
- 100 g bacon, fijngesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- ½ theelepel karwijzaad, licht geplet
- ½ eetlepel zoet paprikapoeder, plus extra om te garneren
- 1 kg kalfsvlees, in blokjes
- 1 laurierblaadje
- 250 ml runderbouillon
- 450 g nieuwe aardappelen, in blokjes van 2 cm
- 100 g doperwten, vers of diepvries
- 60 ml zure room
Bereiden
Kruis de onderkant van de tomaten in. Leg ze 10 seconden in een kom kokend water, doop ze dan in koud water en pel het vel los vanaf de inkruising.
Doe ondertussen de bacon in een braadpan of vuurvaste ovenschaal en bak 4-5 minuten op halfhoog vuur. Voeg de ui toe en bak nog 10 minuten, of tot deze goudgeel is. Doe er de tomaat bij en stoof 1 minuut. Roer er knoflook, karwij, paprikapoeder, vlees, laurier en bouillon bij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat afgedekt 40 minuten zachtjes koken.
Voeg de aardappel toe en laat 15 minuten koken, zonder deksel, doe er dan de erwten bij en kook nog 5 minuten, of tot ze zacht zijn. Roer er zure room door en warm zachtjes door, zonder het te laten koken. Garneer met extra paprikapoeder en serveer de goulash met roggebrood.
Kookboek
Het recept 'Goulash' is afkomstig uit het kookboek...
Specerijen
Jane Lawson
'Specerijen' is een kleurrijk portret van ruim veertig specerijen: hun geur en rijke smaak, hun vermogen om een gerecht te transfor-meren en hun onmisbare... lees verder
© Unieboek - Van Dishoeck