Goulash van hamlappen met zuurkool

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

bevat per portie

  • 370 kcal
  • 27 g eiwit
  • 24 g vet
  • 12 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 400 g hamlappen, in blokjes
  • 2 eetlepels goulashkruiden
  • 100 g magere spekblokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 rode paprika's, in kleine blokjes
  • 500 g wijnzuurkool
  • 200 ml droge witte wijn
  • 4 eetlepels crème fraîche

Bereiden

Bestrooi de hamlappen met de goulashkruiden. Bak de spekblokjes in een braadpan zachtjes uit. Voeg de olie aan het spekvet toe en schep het vlees erdoor. Bak het vlees in ca. 4 minuten bruin. Bak de ui en paprika ca. 2 minuten met het vlees mee.

Schep de zuurkool en de wijn door het vlees en stoof de goulash in ca. 15 minuten zachtjes gaar. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Lekker met aardappelpuree.

Bron

Het recept 'Goulash van hamlappen met zuurkool' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Dani Vincek | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Goulash recept tips

Reacties op dit recept

  • RiaBij ons thuis niet voor herhaling vatbaar. Zuurkool overheerst heel sterk.

    reageren