Milde kalkoen-goulash

  • 2 personen
  • 30 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 250 g kalkoenfilet, in stukjes
  • 25 g boter of margarine
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 50 g mager rookspek, in stukjes
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • allesbinder
  • 125 ml bekertje zure room
  • 2 takjes peterselie, fijngeknipt

Bereiden

Bestrooi de kalkoen met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan. Bak de kalkoen rondom bruin. Schep de kalkoen uit de pan en bak in het braadvet de ui, paprika en spek ca. 5 minuten. Voeg de kalkoen, paprikapoeder, tomatenpuree en 250 ml water toe. Laat de goulash afgedekt ca. 15 minuten stoven.

Bind de saus met allesbinder en breng hem op smaak met zout en peper. Roer op het laatst de zure room erdoor. Strooi de peterselie erover. Lekker met rijst en doperwtjes.

Variatietip

Voeg voor een pittiger variant wat fijngesneden chilipeper toe.

Bron

Het recept 'Milde kalkoen-goulash' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Anastasia Panait | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Goulash recept tips

Reacties op dit recept

  • AdrianaIk heb alleen rode puntpaprika's in huis, moet ik dan wat meer kruiden omdat een puntpaprika zoeter is?

    reageren