Bunless burger

  • 1 persoon
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Amerikaans
  • Vlees

bevat per portie

  • 322 kcal
  • 30 g eiwit
  • 22 g vet
  • 10 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 40 g ui, gesnipperd
  • 150 g mager rundergehakt
  • 1 ei
  • 30 g bloem
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel BBQ-saus
  • ½ theelepel cajunkruiden
  • ½ theelepel gerookte-paprikapoeder
  • 5 ml bakolie
  • voor de groenten
  • 50 g paprika, in ringen
  • 50 g tomaat, in slices
  • 30 g rode ui, in ringen
  • 15 g srirachamayonaise
  • 15 g kiemgroenten
  • 3 grote Romeinse slabladen

Bereiden

Meng alle ingrediënten voor de burger in een mengkom. Kneed goed en maak drie ballen van het gehaktmengsel. Druk de ballen plat tot burgers.

Zet een koekenpan op het vuur met een heel klein beetje olie en leg de burgers in de pan. Bak ze op een middelhoog vuur en flip ze na ongeveer 5 minuten. De burgers moeten aan beide kanten mooi bruin kleuren.

De Romeinse sla wordt je bun. Beleg de bun met de slices groenten en maak je burger af met wat srirachamayonaise!

Leg de burgers op elkaar en jij kunt genieten, alleen of in gezelschap van een juicy burger zonder calorieoverschot!

Variatietip

Dit gerecht is supermakkelijk vegetarisch te maken door het rundergehakt te vervangen door vegetarisch gehakt.

Opmerking

Een lekker burgertje eten resulteert vaak in een calorieoverschot. Dat hoeft nu niet meer met de bunless burger! Het recept is voor twee burgers, maar prima voor één persoon!

Kookboek

Het recept 'Bunless burger' is afkomstig uit het kookboek...

High protein

Hannah Vreugdenhil

Hannah Vreugdenhil deelt in 'High protein' maar liefst 56 favoriete eiwitrijke recepten. Wat dacht je van tofu sateh, hartige pie, sweet honey chicken salad en veggie protein bowl, vegan risotto en cheeseburger bites. Maar ook not-so-guilty-anymore-pleasures... lees verder

© Spectrum. Beeld: Simone van den Berg

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Hamburger recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!