Lamskoteletten met kruidenolie

  • 6 personen
  • 25 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Spaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 verse salieblaadjes
  • 1 laurierblad, verkruimeld
  • de blaadjes van 4 takjes bladpeterselie
  • de blaadjes van 3 takjes verse munt
  • de blaadjes van 3 takjes verse basilicum
  • de blaadjes van 1 takje verse marjolein
  • de blaadjes van 1 takje verse oregano
  • 2 blaadjes rucola
  • 1 eetlepel gesnipperde verse bieslook
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 250 ml extra vergine olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 12 dun gesneden lamskoteletten van ca. 100 g per stuk en ca. 1 cm dik
  • partjes citroen, voor het serveren

Bereiden

Maak de kruidenolie. Doe de salie, het laurierblad de peterselie, munt, basilicum, marjolein, oregano, rucola, bieslook en knoflook in een vijzel en stamp tot een dikke pasta. Giet er al stampend geleidelijk de olijfolie in een dun straaltje bij tot u een mooi heldergroene, geurige saus heeft verkregen. Breng de kruidenolie op smaak met zout en peper.

Wrijf een grillpan, koekenpan of steengrill met de aangesneden kanten van een gehalveerde teen knoflook in. Verhit de pan op hoog vuur tot hij gloeiend heet is. Bestrooi de lamskoteletten met zout en peper. Bak de koteletten in porties ca. 2 minuten per kant tot ze net gaar zijn. Bak ze vooral niet te lang omdat ze anders droog worden.

Besprenkel de lamskoteletten met de kruidenolie en dien dan onmiddellijk op. Geef er de partjes citroen apart bij.

Extra benodigd

Vijzel

Kookboek

Het recept 'Lamskoteletten met kruidenolie' is afkomstig uit het kookboek...

Uit eten in Barcelona

Phyllis Richardson

In Barcelona gaan de inwoners boodschappen doen op de befaamde La Boqueria markt en eten in enkele van de meest besproken restaurant in Europa... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Lamskoteletten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!