ossobuco recepten

recept
waardering
Ossobuco

Ossobuco

Italiaans gerecht dat oorspronkelijk uit Milaan komt. De naam betekent letterlijk 'been met een gat'. Schijven kalfsschenkel worden gesmoord in witte wijn met ui en tomaat. Bij ossobuco wordt meestal pasta of rijst opgediend. Een variant hierop is ossobuco alla gremolata die zonder tomaat wordt klaargemaakt en vlak voor het opdienen wordt bestrooid met fijngehakte knoflook en citroenschil.

Ossobuco alla milanese

Snipper 1 ui, 3 stengels bleekselderij en 1 knoflookteentje. Bak ze in 100 ml olijfolie en 50 g boter. Bak in een andere pan 4 met bloem bestoven schijven kalfsschenkel van ca. 2 cm dik in 2 eetlepels olie aan beide kanten bruin. Doe ze bij de groente en voeg 1 laurierblad en 1 glas droge witte wijn toe. Kook het vocht in en doe er 500 g ontvelde en ontpitte, kleingesneden tomaat bij. Laat alles even pruttelen en schenk er 2 liter vers getrokken lichte fond over. Sluit de pan zet hem 1½ uur in een tot 200 °C verhitte oven. Leg de gare schenkels op een schaal en houd ze warm. Kook het stoofvocht zo nodig wat in en roer er 50 g fijngehakte bladpeterselie en 10 g rozemarijn door. Lepel de saus over het vlees en geef er saffraanrisotto bij.

Ossobuco recept tip

Ossobuco met kappertjes en olijven.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Lekker makkelijk

    Lekker makkelijk

    Die lichte salades of kleine porties die je vriendin of vrouw maakt, zijn voor jou als man vaak niet genoeg. Zelf aan... bekijk 'Lekker makkelijk'

  • Kookboek Kom & Vork

    Kom & Vork

    Een maaltijd serveren in een eenvoudig kommetje met slechts een vork, een lepel of stokjes heeft iets magisch... bekijk 'Kom & Vork'

  • Kookboek Soep

    Soep

    In 'Soep' deelt de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo de beste recepten voor lekkere en gezonde soep... bekijk 'Soep'

bekijk alle kookboeken