Tartaartje met chorizo en ui

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 325 kcal
  • 23 g eiwit
  • 23 g vet
  • 7 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels bloem
  • 2 kleine uien, in ringen
  • 4 tartaartjes
  • 8 plakjes chorizo
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • 50 g boter

Bereiden

Strooi de bloem in een bord en wentel de uiringen erdoor. Snijd de tartaartjes met een scherp mes overlangs doormidden. Leg op de onderste helft van de tartaartjes de plakjes chorizo en leg de bovenste helft er weer op. Druk ze stevig aan. Bestrooi ze met zout en paprikapoeder.

Verhit de boter in een grote koekenpan. Bak de tartaartjes in 5 minuten bruin en rosé, keer ze halverwege. Bak de laatste 3 minuten de uiringen mee en keer ze halverwege. Leg de tartaartjes op vier borden. Strooi de uiringen erover. Lekker met frites en bloemkool.

Bron

Het recept 'Tartaartje met chorizo en ui' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Jiri Hera | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Rundvlees recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!