Heerlijk Hollands
 
            'Heerlijk Hollands' laat je opnieuw kennismaken met heerlijke producten en recepten van Hollandse bodem. Altijd al het recept willen hebben van die echte Haagse Bluf, oma's draadjesvlees of blote billetjes in het gras? Eindelijk zijn deze oer-Hollandse gerechten gebundeld in een modern kookboek. Bij elk recept staat een variatietip waardoor je het gerecht net even anders kunt bereiden dan dat de traditie voorschrijft. Het boek is ingedeeld in seizoenen, elk recept wordt gemaakt met de verse producten van het betreffende jaargetijde. Herontdek de krachtige, pure smaak van snoek, rabarber of snijbonen. En ervaar hoe eenvoudig hazenpeper, raapstelenstamppot of bloemkoolsoep te bereiden zijn.
AuteurThea Spierings
UitgeverijCaplan Books
- Paperback
- 144 pagina's
- ISBN 9789087240851
Voorproefjes uit dit kookboek
- 
                
                    Asperges met ham en eiVlees, 40 min 8,0 
- 
                
                    Lamsrack in pancetta met tomatenantiboiseVlees, 45 min 8,0 
- 
                
                    Witlof uit de oven met ham en kaasVlees, 30 min 8,0 
- 
                
                    Spinazie met krielaardappeltjesVegetarisch, 20 min 8,0 
- 
                
                    Hazenpeper met paddenstoelen, peperkoek en stroopVlees, 120 min 8,0 
Alle Kookboeken over de Hollandse keuken
- 
                
                    Oma's klassiekersDoris van IJsseldijk & Tica Dieho In 'Oma's klassiekers' delen onze favoriete oma's en opa's dit keer hun échte klassiekers. 'Oma's klassiekers' is een must-have voor fans van 'Oma's soep' en 'Oma's stamp- en stoofpotjes' en voor liefhebbers van de nostalgische keuken... bekijk 'Oma's klassiekers' 
- 
                
                    StamppotbijbelWerner Drent Met meer dan 200 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Werner Drent in 'Stamppotbijbel' de oneindige mogelijkheden van stamppot zien. Van klassiekers als hutspot en boerenkool tot 'moderne stamppotten' als komkommer-muntstamppot... bekijk 'Stamppotbijbel' 
- 
                
                    Het Grote Sinterklaas KookboekYolanda van der Jagt & Anneke Ammerlaan Met 'Het Grote Sinterklaas Kookboek' maak je elk jaar van Sinterklaas een onvergetelijk festijn, dat al ruim voordat de stoomboot uit Spanje is aangekomen begint en nog doorbruist als de laatste zelfgemaakte pepernoot allang is opgeknabbeld... bekijk 'Het Grote Sinterklaas Kookboek' 
- 
                
                    Estée kooktEstée Strooker In 'Estée kookt' laat chef-kok Estée Strooker zien hoe je uiterst creatief en slim kunt omgaan met veelal Nederlandse ingrediënten. Haar boek bevat heerlijke recepten maar ook leuke anekdotes, dierbare herinneringen en tips en tricks van Estée zelf... bekijk 'Estée kookt' 
- 
                
                    De Hollandse potClaartje Lindhout Aan de hand van 'De Hollandse pot' kun je uit elke provincie een compleet streekmenu maken, met helder beschreven recepturen van steeds een voor-, hoofd- en nagerecht per provincie... bekijk 'De Hollandse pot' 
- 
                
                    Lekker lokaalJobien Groen Haal op de fiets je verse ingrediënten bij de buurtboer en maak er de heerlijkste gerechten mee - dat is 'Lekker Lokaal'. Meer dan 40 recepten, 38 boerenadressen en 6 fietsroutes met één doel: precies weten... bekijk 'Lekker lokaal' 
- 
                
                    Deliciously DutchMarijke Sterk Speciaal voor al die Hollanders met heimwee naar moeders pot én voor alle niet-Hollanders die ook de geneugten van bitterballen en erwtensoep willen leren kennen is er nu 'Deliciously Dutch'. Boordevol... bekijk 'Deliciously Dutch' 
- 
                
                    Peen & UiHerman den Blijker & Jaap van Rijn 'Peen & Ui' is het ultieme boek over de oervaderlandse hutspot. Herman den Blijker kookt meer dan zestig bijzondere gerechten met peen en ui. Daarnaast geeft 'Peen & Ui' antwoord op klemmende hutspot... bekijk 'Peen & Ui' 
- 
                
                    Stamppotdiverse auteurs Nederland is een echt stamppottenland. Tijdens de koude wintermaanden is er niets heerlijker dan een grote pan met gestampte aardappelen en groenten op tafel te zetten. In dit boekje komen niet alleen klassiek... bekijk 'Stamppot' 
- 
                
                    Margriet KookboekSonja van de Rhoer Het 'Margriet Kookboek' heeft zijn waarde reeds lang bewezen en past nog steeds perfect in elke keuken. Meer dan 600 handig ingedeelde recepten: soepen, sauzen, eieren, kaas, vis, vlees, vegetarisch... bekijk 'Margriet Kookboek'