De Hollandse pot

Weet jij nog wat Balkenbrij is, of Jan-in-de-zak? Claartje Lindhout neemt je mee op een culinaire ontdekkingstocht naar de 'Hollandse pot'. Natuurlijk mogen stamppotten niet ontbreken, maar Lindhout is iets verder gegaan. Want Nederland is een klein landje, maar toch heeft iedere provincie haar specifieke gerechten: Gelderse gortsoep, Zeeuwse mosselen, Fries suikerbrood, Haagse bluf... Dit zijn stuk voor stuk gerechten volgens oma's recept, maar wel met een twist van nu. Aan de hand van 'De Hollandse pot' kun je uit elke provincie een compleet streekmenu maken, met helder beschreven recepturen van steeds een voor-, hoofd- en nagerecht per provincie.

AuteurClaartje Lindhout

UitgeverijUitgeverij Becht

  • Hardcover
  • 72 pagina's
  • ISBN 9789023013990

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken over de Hollandse keuken