Food & the City

Sommige mensen gaan mode shoppen als ze op reis gaan. Christine Van Imschoot niet. Zij gaat in elke stad waar ze komt op zoek naar de lekkerste bakkers, de beste supermarktjes en de fijnste delicatessenwinkels waar ze authentieke ingrediënten kan kopen. Thuis verwerkt ze al dat lekkers in eenvoudige, maar verrukkelijke gerechten met een zuiders tintje. In dit boek neemt Christine je mee op food shoppingtrip naar acht verschillende steden, van Gent tot New York via Londen en Parijs. Bij elke stad kookt ze een menu om van te watertanden. Gerechten die net even anders zijn, maar niet te ingewikkeld om thuis te maken.
AuteurChristine van Imschoot
UitgeverijUitgeverij Lannoo
- Hardcover
- 190 pagina's
- ISBN 9789401403641
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Rundvleesrolletjes in tomatensaus
Vlees, 40 min 7,0
-
Pastinaaksoep met appel, gerookte forel en roquefort
Vis, 25 min 8,0
-
Runderstoofpotje met zilveruitjes, veenbessen en chocolade
Vlees, 90 min 8,0
-
Trifle met frambozen, meringue en golden syrup
Vegetarisch, 15 min 8,0
-
Visburgers met salsa verde
Vis, 35 min 8,0
Alle Kookboeken van Uitgeverij Lannoo
-
Kook je koelkast leeg
Too Good To Go
Gooi jij weleens met pijn in het hart eten weg? Of weet je soms ook niet wat aanvangen met dat eeuwige restje saus, brood of groenten? Houd deze anti-verspil-bijbel dan vooral in handen, want Too Good To Go heeft voor elk ingrediënt wel... bekijk 'Kook je koelkast leeg'
-
Oak
Marcelo Ballardin
Topchef Marcelo Ballardin leefde in Brazilië, de Verenigde Staten, Italië en Engeland vooraleer hij neerstreek in België. In dit boek vertelt hij over eten, koken en de liefde in al haar vormen. Hij legt zijn recepten en zijn ziel bloot... bekijk 'Oak'
-
Claudia's Classics
Claudia van Avermaet
In har 10e boek brengt Claudia Van Avermaet je 100 lekkere en voedzame recepten. Naast haar 30 populairste gerechten, krijg je ook heel wat nieuwe recepten, waarin vers, voedzaam en meer energie de basis vormen voor zowel... bekijk 'Claudia's Classics'
-
Young, wild & vegan
Steffi Quisquater
Heb je besloten om vaker plant-based te koken, maar helemaal geen zin om je te worstelen door een kluwen van onuitspreekbare ingrediënten? Steffi Quisquater heeft voor elke gelegenheid een kleurrijk en easy peasy receptje achter de hand... bekijk 'Young, wild & vegan'
-
Italia con gusto e amore
Annet Daems
Annet Daems gidst je door het land waar eten geen product, maar een cultuur is. Maak samen met haar een schitterende road trip door de 20 regio's van de Laars. Laat je verrassen door de onbekende gerechten op de Italiaanse culinaire kaart... bekijk 'Italia con gusto e amore'
-
Sharon gaat lokaal
Sharon de Miranda
Koken met lokale, seizoensgebonden ingrediënten is duurzaam en gezond en gemakkelijker dan je denkt. Met deze 85 toprecepten van tv-kok Sharon de Miranda tover je in een handomdraai de meest fantastische maaltijden op tafel... bekijk 'Sharon gaat lokaal'
-
Happy Moments
Sofie Dumont
In dit boek vind je originele recepten voor door de week, voor lange, gezellige familieochtenden én voor dansbare avonden met vrienden. Eenvoudig, lekker en om blij van te worden. Dit boek bevat echter meer dan alleen recepten. Het is doorspekt... bekijk 'Happy Moments'
-
Helen kookt elke dag
Helen Verhelst
In dit boek deelt Helen Verhelst meer 60 van haar heerlijkste recepten. Geen moeilijke, ingewikkelde gerechten met honderd ingrediënten, maar recepten die snel te bereiden zijn. Noem het 'koken zonder al te veel gedoe'... bekijk 'Helen kookt elke dag'
-
Het Burger Boek
Martin Kintrup
'Het Burger Boek' presenteert de veelzijdige wereld van burgers. Het bundelt alles wat de moeite waard is om te weten, en alle tips en tricks om de perfecte burger te bereiden. Martin Kintrup heeft een bouwpakket klaar waarmee elke burgerleek zijn eigen burger... bekijk 'Het Burger Boek'
-
#Happyfood
Laura Joosten
Klinisch psychologe Laura Joosten onderzocht de invloed van eten op het mentale welzijn. In #Happyfood bundelt ze haar bevindingen rond voedingspsychologie, emotie-eten en veel meer. Je krijgt een toegankelijke wetenschappelijk uitleg... bekijk '#Happyfood'