Pastinaaksoep met appel, gerookte forel en roquefort

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 pastinaak
  • ½ blokje kippenbouillon
  • ¼ granny smith, in kleine blokjes
  • 4 theelepels gerookte forel, in blokjes
  • 4 theelepels roquefort, verkruimeld

Bereiden

Schil de pastinaak en snijd hem in kleine stukken. Doe ze in een pan met 300 ml water en het bouillonblokje en laat ze gaarkoken. Mix de soep en kruid eventueel met peper en zout.

Verdeel de appelblokjes met de blokjes forel over kleine kopjes, voeg de verkruimelde roquefort toe en giet er de soep op. Werk af met een takje groen.

Kookboek

Het recept 'Pastinaaksoep met appel, gerookte forel en roquefort' is afkomstig uit het kookboek...

Food & the City

Christine van Imschoot

In dit boek neemt Christine je mee op food shoppingtrip naar acht verschillende steden, van Gent tot New York via Londen en Parijs. Bij elke stad kookt ze een... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Pastinaaksoep recept tips

Reacties op dit recept

  • WilDit is een aanrader, binnen 30 minuten een lekkere soep die de smaakpapillen op de proef stelt.

    reageren