Gevulde aardappelen met gehakt

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 8,3
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 779 kcal
  • 50 g eiwit
  • 31 g vet
  • 9 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 500 g mager rundergehakt
  • 500 ml hete runderbouillon
  • 1 eetlepel Worcestershiresaus
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 grote aardappelen met schil, gepoft of uit de magnetron
  • 2 handenvol geraspte belegen kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Smelt de helft van de boter in een pan met antiaanbaklaag. Bak de uien 3-4 minuten. Zet het vuur hoger en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt in 3-4 minuten bruin. Roer de bouillon, Worcestershiresaus, tomatenpuree en een beetje peper en zout erdoor. Laat zachtjes 15-20 minuten pruttelen tot het gehakt gaar is en de saus ingedikt.

Halveer de aardappelen in de lengte en hol ze uit. Laat de schil heel. Prak de aardappel met de rest van de boter en breng goed op smaak met zout en peper. Verdeel het gehakt over de uitgeholde aardappelen en bedek het gehakt met de puree. Leg de aardappelen in een ovenschaal en bestrooi ze met kaas. Bak ze in 20 minuten goudbruin.

Kookboek

Het recept 'Gevulde aardappelen met gehakt' is afkomstig uit het kookboek...

Budgetgerechten

diverse auteurs

Lekker hoeft niet duur te zijn. Dit kookboek staat vol met recepten die dat bewijzen: koken met kliekjes, 'zuinige soepen', voordelige familiemaaltijden en lunches... lees verder

© Terra Lannoo. Beeld: OlegD | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (25 stemmen)

Gevulde aardappelen recept tips

Reacties op dit recept

  • sinnieWas heerlijk!!! Het was wel veel werk vond ik, maar de moeite waard, zeker voor herhaling vatbaar!

    reageren