Gevulde aardappelen met roomkaas

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 grote aardappelen
  • boter
  • 1 eierdooier
  • 100 g roomkaas met kruiden
  • zongedroogde tomaatjes (eventueel)

Bereiden

Verwarm de ovengrill voor.

Schil de aardappelen en snijd ze doormidden. Hol de aardappelhelften bijna volledig uit.

Breng een bodempje water aan de kook en stoom het binnenste van de aardappelen gaar. Pureer de gestoomde aardappelen met een klontje boter. Roer de eierdooier en de roomkaas onder de puree.

Vul de uitgeholde aardappelhelften met de aardappelpuree. Zet nog 20 minuten in de oven. Werk eventueel af met een zongedroogd tomaatje.

Kookboek

Het recept 'Gevulde aardappelen met roomkaas' is afkomstig uit het kookboek...

Het grote komen eten kookboek

diverse auteurs

Aangenaam gezelschap en lekker eten aan een mooi gedekte tafel, wie zegt daar nu nee tegen. In een tijd waar alles snel moet gaan, waar vaak geen tijd is om... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Gevulde aardappelen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!