Gevulde aardappelen met comté en spek

  • 10 stuks
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Hapje
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 5 kleine, nieuwe aardappelen (vastkokend)
  • 4 eetlepels room
  • boter
  • 1 eetlepel citroensap
  • cayennepeper
  • 300 g comté
  • 100 g bacon

Bereiden

Boen de aardappelen schoon en kook ze gaar in 12 tot 15 minuten in gezouten water.

Verwarm de ovengrill voor. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de aardappelen overlangs doormidden. Schep het aardappelkruim eruit met een lepeltje.

Doe het aardappelkruim in een kom en meng met de room, een klontje boter en het citroensap. Kruid met een beetje cayennepeper. Vul de uitgeholde aardappelhelften met het mengsel.

Zet de aardappelhelften op de bakplaat. Snijd de comté in plakjes en leg ze op de aardappelhelften. Zet de bakplaat even onder de ovengrill tot de kaas gesmolten is.

Snijd de bacon fijn. Bak de bacon krokant in een pan met antiaanbaklaag. Strooi de bacon over de aardappelen en dien op.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Gevulde aardappelen met comté en spek' is afkomstig uit het kookboek...

Fingerfood en andere heerlijke minihapjes

Dominique Wynter

In 'Fingerfood en andere heerlijke minihapjes' vind je tal van originele en smakelijke ideeën voor hartige en zoete minimaaltjes: of je gasten nu vegetarisch zijn... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Gevulde aardappelen recept tips

Reacties op dit recept

  • fransWat is comte?

    reageren

  • redactie okoko receptenComté is een Franse kaas uit de Jura.

    reageren

  • MarjaIs het van koemelk of van schapenmelk? En is het in de betere kaasspeciaalzaak te koop?

    reageren