Aardappelen met knoflook uit de oven

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 8
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 260 kcal
  • 3 g eiwit
  • 15 g vet
  • 29 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 12 kleine vastkokende aardappelen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2-3 theelepels chilipoeder
  • 6 eetlepels olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Boen de aardappelen onder stromend water schoon en snijd ze om de 3 millimeter in tot op 1 centimeter van de onderkant.

Meng in een kommetje de knoflook, het chilipoeder en de olijfolie. Bestrijk de aardappelen royaal met het oliemengsel.

Leg ze in een lage ovenschaal en bak ze in de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Bestrijk ze regelmatig met het oliemengsel. Maal er zout en peper boven.

Lekker bij lamsvlees of karbonade.

Bron

Het recept 'Aardappelen met knoflook uit de oven' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Nickola Che | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (212 stemmen)

Aardappelen oven recept tips

Reacties op dit recept

  • ToGa ik maken, lijkt me heel lekker.

    reageren

  • nellyDit ga ik zeker maken.

    reageren

  • ChristelIk heb deze aardappeltjes gemaakt en ik vond ze erg lekker. Ik vond zelf in deze verhouding de hoeveelheid chilipoeder een beetje te veel maar smaken verschillen.

    reageren

  • Jan WillemDit recept is ook erg lekker als je er Parmazaanse kaas in stopt.

    reageren

  • WilmaLijkt me erg lekker, ben een echt aardappelmeisje. Maar wat als je geen oven hebt, ik heb wel een combi magnetron.

    • CorGaat prima in een combimagnetron hete lucht op 220 graden.

    reageren

  • FroukIk eet ze vanavond, heb er twee tenen meer knoflook in geperst, ik laat nog weten of dat nou wel zo slim was of niet...

    reageren

  • FroukNou mensen met vier teentjes is ie ook heerlijk! Ik had het met Roseval-aardappelen gemaakt. Erg lekker!

    reageren

  • jacobDit heb ik gemaakt, smaakt geweldig.

    reageren

  • theaDie gaan vanavond in de oven!

    reageren

  • KarinWilma, een combimagnetron kun je als combi gebruiken, maar als het goed is kun je ook de beide functies apart gebruiken. Is dit niet het geval dan zou ik de laagste magnetronstand gebruiken en de ovenstand gewoon op 200 graden zetten en vervolgens de bereidingstijd iets verkorten.

    reageren

  • marijkeHeb er helemaal zin in. Ga ze vanavond maken lekker met een schouderkarbonaatje en witlof. Alvast bedankt.

    reageren

  • LisaIk heb ze ook gemaakt, ook met twee extra tenen knoflook. Heerlijk vond ik het! Zeker een recept om te onthouden!

    reageren

  • chrisKan ook goed in de ActiFry van Tefal.

    reageren

  • angelaDit heb ik gemaakt, smaakte super lekker.

    reageren

  • andraDeze is echt lekker, zeker met zelfgemaakte knoflookmayonaise. Dus echt met een eigeel en mosterd, zout en een beetje peper en olie en dan niet vergeten de knoflook. Heerlijk.

    reageren

  • mLekker en makkelijk.

    reageren

  • TheaJe eet er je vingers bij op. Een echte aanrader. Heerlijk.

    reageren

  • aLijkt me erg lekker, ga ik zeker een keertje maken. Jammie jammie.

    reageren

  • Jan WillemIs ook heerlijk als je er wat parmezaan in strooit.

    reageren

  • ElsHeerlijk en met eindeloze variatiemogelijkheden!

    reageren

  • IlseKeilekker en gemakkelijk.

    reageren

  • JohannaHeb geen oven dus heb ik de hele aardappels voorgekookt en gecrushd en er knoflookolie overgegooid en onder de grill gedaan, superlekker!

    reageren

  • nellieOok heerlijk wat klontjes kruidenboter er bij!

    reageren

  • henrietteDit is de hasselback aardappel genoemd naar het restaurant Hassebacken in Stockholm waar de aardappel voor het eerst zo werd geserveerd.

    reageren

  • CarlaIs wel heel erg lekker al moet je de oventijd met 45 minuten verlengen! Het waren nieuwe aardappelen en bovendien vastkokend.

    reageren

  • dirkDe gasten hebben hun vingers erbij opgegeten. De chili is wel een beetje veel (heet) maar zij vonden het heerlijk! Volgende keer niet tussendoor met chili-olie bestrijken, voor gasten met een neutralere smaak...

    reageren

  • moniqueDit ga ik donderdag maken. Lijkt me heerlijk met kip en maiskolf.

    reageren

  • MargreetNet als alle andere reacties ga ook ik deze zeker proberen. Ik zal laten weten of ze lekker zijn.

    reageren

  • ingeRecept dat bij het hele gezin in de smaak viel. Echter een lepeltje chilipoeder had het nog lekkerder gemaakt.

    reageren

  • MargreetZe waren heerlijk, maar die chilipoeder volgende keer iets minder doen.

    reageren

  • ELijkt me lekker, hopelijk worden ze gaar en branden ze niet aan.

    reageren

  • TruusIk bak mijn (liefst kleine rode) aardappelen in de oven met zout, peper en rozemarijn. Na ca. een half uurtje zijn ze klaar. Als vet gebruik ik vloeibare boter en daarna insmeren met olijfolie.

    reageren

  • carolineIk leg de aardappelen op een lepel en snijd ze dan in schijfjes. Dan snijd je nooit door de aardappel heen en blijft de onderkant aan elkaar zitten.

    reageren

  • JannyGa ik zeker een keer uitproberen hmmmmm.

    reageren

  • annemiemijn zoontje is een moeilijke eter maar toen ik hem dit liet lezen wilde hij het wel proberen!!!! Benbenieuwd

    reageren

  • P.J.H.Lijkt me lekker ga dit zeker proberen.

    reageren

  • GinaIk heb ze gemaakt. Heb iets meer knoflook gebruikt. Heerlijk echt heerlijk.

    reageren

  • KittySuper lekker, al waren de aard. niet helemaal gaar, maar kwam door mezelf.... Combimagnetron begaf het en moest snel alles over doen in een kleiner bakje voor een klein oventje :( Echt een aanrader!

    reageren

  • JolandaIk maak ze vanavond en weet zeker dat het lekker is, ik doe het ook vaak met blokjes aardappelen in de schil en dan in de oven.Hier vragen ze er vaak om.Mmmmmmmmmm. Eet smakelijk allemaal.

    reageren

  • shirleyNa zoveel positieve reacties ga ik het vandaag ook proberen. Lijkt me heerlijk. Goede tip, om de aardappel op een lepel te zetten en dan te snijden.

    reageren

  • xyzBedankt Caroline voor die lepeltip.

    reageren

  • MariaDit lijkt me erg lekker, dat ga ik zeker proberen.

    reageren

  • MariaEn bedankt voor die lepeltip, dat ga ik zeker uitproberen.

    reageren

  • MerleLijkt me lekker. Bedankt voor het recept. Handige site!

    reageren

  • EdselinGa ik vandaag maken lijkt me lekker en ik ben op dieet maar geeft niks vandaag.

    reageren

  • lidyGa ik ook maken, lijkt me heerlijk.

    reageren

  • GinoEen alternatief voor de truuk met de lepel: Je kan er ook een satéstokje doorsteken en dan tot op het stokje snijden...

    reageren

  • erikaIets minder chilli mag wel. Klein uitje erdoor gesnipperd. Heerlijk!

    reageren

  • ToniaAl een aantal keren dit soort aardappeltjes gemaakt. Makkelijk, feestelijk en lekker. De aardappels natuurlijk snijden op een lepel, dan houd je de waaier, anders snijd je er doorheen.

    reageren

  • ankprobeer morgen

    reageren

  • olgaDankie vir al die lekker recepte bly in sa nu het ek iets anders als ons braai almaal soek altyd iets nieuws groete olga

    reageren

  • RianneIk moet ze nog proberen.

    reageren

  • ToosLijkt me lekker en makkelijk, ook lekker bij de bbq, ga het gelijk maken.

    reageren

  • XiomaharaMeteen proberen, lijkt mij erg lekker en apart! Bedankt bij deze!!

    reageren

  • marie-louisehoi heb gemaakt maar het is heel droog de aardappel lijkt op gekookt aardappel hoe krijgt ik het niet zo droog groetjes marie-louise

    reageren

  • iman@marie-louise smeer wat vaker met je olie mengsel

    reageren

  • imanheey ik ben 12 jaar en heb dit recept ook gemaakt voor m'n vriendinnetjes feest iedereen vond het lekker ik het het met salade en kipfilet gemaakt. deze site is super leuk!!!

    reageren

  • aimeeHoi Iman. Het smaakt dus heerlijk?? Ik ben 13 en wil ze volgende week maken voor het gezin. Dan wil ik een hele week gaan koken (: dit lijkt me zeer lekker. Maar met wat voor een vlees is hier lekker bij??? Iemand ideeën???

    reageren

  • M.a.Het is een oud zweeds recept dat ik ooit in een van mijn eerste vegetarische receptenboeken vond. De tip was daar: leg de aardappel op een lepel en snij dan pas de aardappel in. Voorkomt dat je hem doorsnijdt, Margreeth

    reageren

  • marijkeMoeten deze aardappelen in zijn geheel in de ActiFry? Wie geeft mij een antwoord hierop? Ik wil ze n.l. gaan maken en heb een ActiFry.

    reageren

  • BarberaHeb het uitgeprobeerd en het was geslaagd zij het dat 45 minuten beslist te kort is als oventijd. Ook om de aardappelen netjes in een waaier in de ovenschaal te leggen, het mengen van de kruiden met olijfolie en verspreiden op de aardappelen kost bij elkaar toch ook een kwartier. Origineel aardappelrecept voor de kerst! Barbera

    reageren

  • HhmDit recept ga ik zeker van de week een keer uitproberen lijkt mij heel erg lekker. Hetty

    reageren

  • DannyIk heb het gemaakt, het was lekker, maar ik vond het te pittig. Volgende keer vervang ik de chili door gewoon paprikapoeder.

    reageren

  • agnesOok lekker om i.p.v. olijfolie kruidenboter te gebruiken b.v peterselieboter.

    reageren

  • JolandeLijkt me zalig... zeker iets om snel uit te proberen!

    reageren

  • gGepofte aardappels vinden wij heerlijk.

    reageren

  • jesWas heel lekker, een aanrader.

    reageren

  • BrittIk ga het zo maken, ze zijn lekker als je ze op de bbq legt!!!

    reageren

  • keesAl regelmatig gemaakt, is een goede afwiiseling, niet te moeilijk en even weg van het basic koken.

    reageren

  • YvonneIk heb de aardappelen eerst even half gaar laten koken, bij mij waren ze niet helemaal gaar na 45 minuten in de oven.... maar voor de rest een super lekker aardappelen recept.

    reageren

  • RenskeVanavond dit gerecht gemaakt alleen net een andere variatie. In plaats van chilipeper tijm toegevoegd en limoensap van een halve limoen. De schil van de limoen heb ik er overheen geraspt! Heerlijk als het uit de oven komt. Heb vooraf de aardappels 10 minuutjes gekookt.

    reageren

  • KeesZe worden ook wel Hasselback aardappelen genoemd, naar het restaurant (Hasselbacken) in Stockholm waar ze voor het eerst geserveerd werden.

    reageren

  • LiaZou je het ook met zoete aardappelen kunnen doen?

    reageren

  • AlberdinaVanavond uitgeprobeerd . Echt super lekker.

    reageren

  • hennieleg voor en achter de aardappel een chinees eetstokje; daardoor voorkom je bij het insnijden, dat je de aardappel te ver doorsnijdt. Deze bereiding van aardappel is ideaal voor bv. een (kerst) diner.

    reageren

  • SuzanneWas heel lekker.

    reageren

  • tiestPotverdorie, wat is dit lekker.

    reageren

  • marianIs erg lekker met als toevoeging dunne ui- / sjalottenringetjes en een beetje geraspte kaas... ;)

    reageren

  • RiaIk leg de aardappel in een eetlepel, dan kun je ook nooit te ver doorsnijden. En inderdaad ook erg lekker met kruidenboter.

    reageren

  • MiekeHasselbackaardappelen. Dus niet Hollands. Echt Zweeds zelfs de parmezaanse kaas en ook de snijtip met de lepel. Het is allemaal Zweeds.

    reageren

  • EsraKan het ook met kruimige aardappelen?

    reageren

  • MiekeKan het na het maken in de vriezer?

    • SharonGebakken aardappelen kun je prima invriezen.

    reageren

  • LukasIk heb dit gerecht gemaakt, maar de aardappels waren nog niet helemaal gaar. Heeft er iemand tips? Bijvoorbeeld eerst in de magnetron?

    reageren