Gevulde zoete aardappel met avocado en tomaat

  • 2 personen
  • 60 min
  • waardering 8,5
  • Lunchgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • 1 avocado
  • bladpeterselie
  • dille
  • 2 kleine tomaatjes
  • sap van ½ limoen

Bereiden

Kook de aardappelen gedurende 20 minuutjes. Zet de aardappelen gedurende ca. 30 minuten in de oven op 180 °C, besprenkeld met olijfolie en op smaak gebracht met fleur de sel.

Hak de avocado, de bladpeterselie, de dille en de tomaatjes grof. Breng op smaak met limoensap en een snufje fleur de sel.

Snijd de aardappel doormidden (zorg dat de helften aan elkaar blijven) en vul op.

Kookboek

Het recept 'Gevulde zoete aardappel met avocado en tomaat' is afkomstig uit het kookboek...

Avocado

Carla De Graef

Avocado's zijn er niet alleen voor veggies en hipsters: dit groene goud zit boordevol goede voedingsstoffen en dat proef je. Genoeg redenen dus om jezelf en anderen te verrassen met de heerlijkste avocadogerechtjes. Met spek en ei als ontbijt... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Zoete aardappelen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!