Kapsalon met zoete aardappel en oesterzwamshoarma

  • 2 personen
  • 60 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 150 g oesterzwammen
  • 2 theelepels + 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel komijn
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • olijfolie
  • 1 eetlepel maïzena
  • ½ komkommer
  • 150 g cherrytomaatjes
  • handje ingelegde rode ui of ½ rode ui
  • 1 lente-ui
  • 75 g ijsbergsla
  • voor de knoflooksaus
  • klein handje verse bieslook
  • 150 g (plantaardige) of Griekse yoghurt
  • 1 theelepel knoflookpoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Snijd de zoete aardappels in frietjes, je kunt de schil gewoon laten zitten, tenzij je dat niet lekker vindt.

Leg de frietjes ongeveer 20 minuten in koud water, hierdoor wordt de zoete aardappel straks krokant.

Scheur de oesterzwammen in reepjes en doe ze in een kom. Meng 2 theelepels van de paprikapoeder met de kerrie, komijn, knoflookpoeder, wat zout en peper en een scheutje olijfolie erdoorheen. De reepjes oesterzwam moeten goed bedekt zijn met de kruiden, voeg zo nodig nog wat extra kruiden toe.

Haal de zoete aardappel uit het water en dep de frietjes goed droog. Doe ze in een schaal met de maïzena, 1 eetlepel paprikapoeder, wat zout en een scheutje olijfolie en schep goed door elkaar.

Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel er de frietjes over en rooster ze 30-40 minuten in de oven. Schep ze na 20 minuten even om.

Maak ondertussen de knoflooksaus. Hak de bieslook fijn en meng in een kommetje met de yoghurt, knoflookpoeder en wat zout en peper.

Snijd de komkommer en tomaat in kleine stukjes, de ui en lente-ui in ringen en de ijsbergsla in reepjes.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de oesterzwammen ongeveer 5 minuten.

Schep de zoete-aardappelfrietjes op borden. Verdeel er de oesterzwammen, komkommer, tomaatjes en sla over. Top af met de knoflooksaus, lente-ui en rode ui.

Extra benodigd

Bakpapier

Variatietip

Eet je liever niet vega of wil je graag wat extra eiwitten? Vervang de oesterzwammen dan door reepjes kip.

Kookboek

Het recept 'Kapsalon met zoete aardappel en oesterzwamshoarma' is afkomstig uit het kookboek...

Simpel & Puur

Sanne van Lierop

'Simpel & Puur' staat vol met meer dan 70 even simpele, kleurrijke als lekkere recepten die bewijzen dat een gezond gluten-, lactose- en geraffineerd suikervrij eetpatroon niet saai of moeilijk hoeft te zijn. Van smokey bloemkooltaco's met... lees verder

© Spectrum. Beeld: Mitchell van Voorbergen

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Zoete aardappelen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!