Pizzabodem van zoete aardappel

Pizzabodem van zoete aardappel
  • 1
    pizzabodem
  • 0
    min voorbereiden
  • 45
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.5
    obv 2 waarderingen
  • Overig
  • Vegetarisch
  • Overige keukens

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel (ca. 300 g)
  • 50 g havervlokken
  • 1 ei
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje uienpoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en kook deze gaar. Giet de zoete aardappel af en knijp deze in een keukendoek helemaal uit.

Maal de havervlokken helemaal fijn in een keukenmachine. Voeg de zoete aardappel, het ei, peper en zout naar smaak, knoflookpoeder en uienpoeder toe. Mix totdat alles goed gemengd is.

Leg bakpapier op een bakplaat en smeer met olijfolie een mooi 'pizzarondje' van ca. 25 cm doorsnee, het formaat van een pizza en lekker dun zoals het hoort. Schep hier het pizza beslag op en gebruik de bolle kant van een lepel om het deeg gelijkmatig in een pizza vorm te verdelen.

Bak de pizzaboden ca. 20 minuten in de oven. Smeer de bovenkant van de pizza in met wat olijfolie en bak nog 5 minuten totdat de pizza goudbruin en knapperig is. Draai de bodem om en beleg de pizza met je favoriete toppings en bak de pizza in ca. 10 minuten af totdat de kaas gesmolten is. Toppings op de foto: tomatensaus, geitenkaas, gegrilde courgette, eetbare bloemen en chili.

Extra benodigd

Keukenmachine, bakpapier

Opmerking

'Met maar drie ingrediënten maak je een heerlijke pizzabodem van zoete aardappel. Een gezond alternatief voor de normale pizzabodem, met een stuk minder calorieën en koolhydraten. Een goed excuus om vaker pizza te eten, deze bodem is gemaakt van groente. Daardoor is dit recept ook leuk om te maken met en voor kids!' - Colette Dike

Kookboek

Het recept 'Pizzabodem van zoete aardappel' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Zoete aardappel van Colette Dike

Zoete aardappel

In 'Zoete aardappel' staan meer dan 30 recepten met deze veelzijdige groente. Met verrassende gerechten, hartig én zoet! De zoete aardappel is niet meer... lees verder

© Uitgeverij Becht.

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken